Elisabeth, moeder en coach

Ik ben Elisabeth van den Bos, coach en inspirator voor moeders met een zorgenkind en/of zorgen om hun kind. Ik neem je graag mee in mijn eigen reis als coach en als moeder van onze prachtige dochters, die elk op hun eigen manier zorg vragen, de een soms wat meer dan de ander.

Twee jaar geleden kreeg onze jongste dochter onverklaarbare aanvallen van bewusteloosheid. Van de ene op de andere dag bestond ons leven uit zorgen, onderzoeken, zenuwslopende uitslagen. Het “gewone” leven ging ook gewoon door. Een rollercoaster aan emoties van onszelf en onze meiden.  Ik stond altijd “aan”, alert, in de zorgmodus. Ik cijferde mijn eigen behoeftes weg in de zorgen voor en om mijn gezin.

Toen we weer in wat rustiger vaarwater kwamen, merkte ik pas hoeveel ik moest van mijzelf. Hoeveel verantwoordelijkheid ik op mij nam en dat ik nog steeds in overlevingsstand stond. De angst om onze dochter te verliezen zat nog steeds in mijn lijf.  Ik was gefocust op iedereen, behalve op mijzelf. Ik heb hulp in de arm genomen, want ik wilde weer leven in plaats van overleven.

De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen welzijn en behoeftes en dat ik niet alles kan en hoef op te lossen. Dit heeft gezorgd voor een nieuwe manier van leven. Hoe ik mij voel laat ik niet meer volledig afhangen van de situatie.

De zorgen zijn niet weg. Er is wel meer balans gekomen tussen mij en mijn partner en onze rol in de opvoeding. Er is weer meer ruimte ontstaan voor ons als geliefden, in plaats van ouders met zorgen. En leef meer vanuit mijn gevoel. Ik neem meer momenten voor reflectie. Ik heb daardoor beter in de gaten wat mij belemmerd. Niet dat alles nu vlekkeloos gaat, maar wel veel ontspannener en met meer plezier.

En dat allemaal doordat ik besloot dat het nu tijd was voor mijzelf.

Daarbij hoorde ook een verandering in mijn onderneming: Van adviseur in de Zorg naar MAMA25 waarin ik mijn skills als coach en eigen ervaring kan samenvoegen.  Het is mijn missie geworden om de lessen die ik geleerd heb en nog steeds leer, de patronen die ik doorbroken heb, door te geven aan andere moeders.

Ik help je graag met een shift van complete focus op de ander naar focus op jezelf.

“Elisabeth liet mij nadenken over wat ík wil in het leven. Even heerlijk met mijzelf bezig zijn, bewust voelen hoe ik mij voel en hoe ik mij wil voelen”

Suzanna

Ik woon samen met mijn man Johan, dochters Olivia (7) en Julia (4) in IJmuiden. Altijd aan het klussen in en aan ons droomhuis, waar het de ene keer perfect georganiseerd en even later heerlijk chaotisch kan zijn

Kom in contact